2,5 miljoen exemplaren Dragon's Dogma 2 verkocht

Dragon's Dogma 2 is sinds zijn recente release op 22 maart al 2,5 miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat brengt het totale aantal verkopen van de gehele franchise op 10 miljoen verkochte exemplaren.

Voor de beeldvorming, de originele Dragon's Dogma voor PS3 en Xbox 360 verkocht 1,3 miljoen keer, de re-release Dark Arisen verkocht nog eens 3,5 miljoen en de latere release voor current-gen consoles en Nintendo Switch zit op 2,3 miljoen, volgens Capcoms eigen Platinum Titels-lijst.

De Dragon's Dogma-serie is nog niet zo groot als Capcoms andere flagship titels Resident Evil, Monster Hunter en Street Fighter, maar de sterke verkoopcijfers zijn een goed teken voor de toekomst van de serie. Dat blijkt ook wel uit een recente enquete die Capcom uitbracht voor huidige spelers. In die vragenlijst werd onder andere gevraagd wat gamers zoal zouden willen zien qua uitbreidingen en DLC, dus de kans is groot dat er voortgeborduurd gaat worden op het huidige succes.

De release van het tweede deel ging niet zonder slag of stoot, zo waren er enorm veel performance issues en ontstond er de nodige commotie over de vele mini-DLC die Capcom aanbiedt. Afgelopen weekend is er een patch uitgebracht die de nodige fixes moet doorvoeren en de mogelijkheid introduceert om motion blur en ray tracing aan of uit te zetten. Daarnaast is er nu ook keuze om de variabele framerate vast te zetten op 30fps voor consoles.