Capcom vraagt spelers naar DLC-behoefte Dragon's Dogma 2

Dragon's Dogma-ontwikkelaar Capcom heeft fans van de game gevraagd of zij behoefte hebben aan meer content voor de recent uitgekomen en langverwachte sequel Dragon's Dogma 2. Ook vraagt de Japanse gametoko wat voor content gamers precies zouden willen zien en hoeveel ze daar eventueel voor willen betalen.

Niet alle DLC is natuurlijk per definitie slecht, maar Dragon's Dogma 2 had nogal een controversiële start nadat duidelijk werd dat er een myriade aan micro-DLC te downloaden was om de game gemakkelijker te maken. Hoewel deze items ook gewoon te vinden of te unlocken zijn door de game te spelen, schoot het bij veel gamers in het verkeerde keelgat dat bepaalde items die in het spel nogal schaars zijn, door Capcom tevens tegen vergoeding worden aangeboden. Voorbeelden hiervan zijn Portcrystals, items waarmee spelers kunnen fast-travelen - te koop á $2,99, en Camping Kits, items waarmee spelers in de wildernis een kamp kunnen opzetten om uit te rusten - eveneens te krijgen voor $2,99.

Op de Reddit-pagina waar DLC-wensen worden bediscussieerd geven spelers onder andere aan dat ze graag een betere (en moeilijkere) endgame-ervaring zouden willen zien, meer variatie in vijanden en meer interactie tussen je verschillende handlangers in de game. De survey kun je hier vinden.