FOK! Wat een weer: buien

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend schijnt de zon af en toe maar ontstaan er steeds meer buien, plaatselijk mogelijk met hagel. De westenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanmiddag zijn er verspreid over het land talrijke buien, vooral landinwaarts plaatselijk ook met hagel en onweer. Tussendoor schijnt de zon af en toe. Het wordt ongeveer 8°C, maar tijdens buien daalt de temperatuur enkele graden. Er staat een matige wind uit het westen, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig en af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanavond wordt het landinwaarts geleidelijk overwegend droog, in de kustgebieden komen buien voor met een kleine kans op hagel en onweer. De wind komt uit het westen en is matig, aan de kust en op het het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht trekken buien van west naar oost over het land. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 6°C aan de kust tot plaatselijk 2°C in het uiterste zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig, windkracht 6.

Tot morgen!

                   

Ouwesok zag een tijdje terug een prachtige buienlucht naderen (Foto: Ouwesok)
Ouwesok zag een tijdje terug een prachtige buienlucht naderen ((Archief)foto: Ouwesok)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

AC