AustraliŽ komt voor Sainz wellicht te vroeg

Volgens enkele berichten in de paddock komt het Australische Formule 1-weekend voor de Ferrari-coureur Carlos Sainz nét te vroeg. De Spanjaard herstelt nog van een operatie aan zijn blindedarm en moest hierdoor een groot deel van Jeddah missen.

Sainz werd vervangen door de pas 18-jarige Brit Oliver Bearman, die een knappe elfde tijd op de klokken wist te zetten tijdens zijn eerste kwalificatie in de Formule 1. Tijdens de race in Jeddah eindigde hij knap als zevende. Bearman heeft genoten van zijn Formule 1-debuut en wenst graag weer in Melbourne achter het stuurtje plaats te nemen.

Bearman tegenover Sky Sports: "Het was een geweldige race. Ik genoot van elk moment, maar het weekend was te kort. Het was te snel voorbij, dus nu ben ik weer terug bij af, terug naar de realiteit, maar nee, ik denk dat ik het goed heb gedaan.

"Carlos ziet er goed uit, dus ik ben blij dat hij goed herstelt. Uiteindelijk is het niet aan mij om te beslissen. Als hij zich goed voelt en dat hoop ik, dan zal hij in Melbourne in de auto zitten.

Uiteindelijk is het zijn auto, zijn kampioenschap, dus ik hoop het beste voor hem."

Deze week reist het circus af naar Melbourne en dan zal er bekeken worden of Sainz voldoende is hersteld. Ook zal er dan beslist worden of Bearman wederom mag optreden of dat er iemand anders voor wordt opgeroepen.