Werkneemster die Horner beticht van seksueel grensoverschrijdend gedrag op non-actief gesteld

Red Bull Racing heeft de werkneemster die Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez, aangeklaagd van seksueel grensoverschrijdend gedrag deze week op non-actief gesteld. Enkele bronnen bevestigen dit in de paddock in Jeddah waar op dit moment het Formule 1-geweld losbarst voor de tweede ronde van het Formule 1-kampioenschap.

De vrouw in kwestie heeft bekend gemaakt dat ze zich nog altijd beraadt op (juridische) vervolgstappen tegen de uitspraak. Tijdens het onderzoek was de vrouw nog aan het werk in de fabriek van Red Bull Racing, gevestigd in Milton Keynes. Ook werd ze op dat moment gewoon doorbetaald.

Vorige week werd Horner nog door een extern ingeschakelde advocaat vrijgepleit na een intern onderzoek. De druk op Horner nam echter niet af aangezien er een e-mail lekte met screenshots van vermeend Whatsapp-verkeer tussen de vrouw en de teambaas. Jos Verstappen zei op de avond na de race in Bahrein dat de hele situatie 'zo niet door kon gaan' en dat er 'spanning in de lucht blijft hangen' onder de crewleden van het Oostenrijkse team.