Feyenoord speelt gelijk tegen AS Roma in Europa League

Feyenoord heeft donderdag AS Roma op een gelijkspel gehouden in de tussenronde van de Europa League. Tegen de Italianen werd het 1-1.

Feyenoord moest een aantal basisspelers missen tegen AS Roma waaronder aanvoerder Gernot Trauner, Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Justin Bijlow. Ook Santiago Giménez kon niet starten tegen de Italianen. Feyenoord had het in het begin van de wedstrijd lastig met AS Roma en de Italianen kregen de eerste kansen, waarbij Timon Wellenreuther goed ingreep bij een kans van Lorenzo Pellegrini.

Na de sterke openingsfase van AS Roma nam Feyenoord over en kreeg daarbij ook kansen. Igor Paixão was na een goede kans dichtbij de openingstreffer, maar schoot net voorlangs. De Rotterdammers hadden de controle, maar kwamen goed weg na een schot van Leandro Paredes, die zijn afstandsschot zag eindigen op de lat.

Snel daarna kwam Feyenoord op voorsprong. Vlak voor rust zorgde Paixão voor de openingsgoal. De Brazilaanse vleugelaanvaller kopte raak uit een voorzet van Quilindschy Hartman.

Ook na rust waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd zonder grote kansen. Toch kwam AS Roma langszij via Romelu Lukaku. De Belgische spits kopte halverwege de tweede helft raak. De Italianen waren tevreden met de 1-1 en probeerden de wedstrijd uit te spelen, maar kwamen nog goed weg in de extra tijd. Luka Ivanusec raakte de paal uit een vrije trap.