Uitslag FC Twente - AZ

FC Twente heeft zaterdag een belangrijke zege op AZ geboekt in de strijd om de derde plaats. Twente keek vroeg tegen een achterstand, maar door twee doelpunten van Manfred Ugalde won het in eigen huis met 2-1 van AZ.

AZ kende een uitstekende start in Enschede. Na vier minuten opende Jens Odgaard de score na een pass van Mayckel Lahdo. AZ kreeg via eredivisie-topscoorder Vangelis Pavlidis een kans, alleen kon de Griekse spits die niet afmaken. Vlak voor rust kwam FC Twente verdiend langszij dankzij Manfred Ugalde. De spits kopte raak uit een goede voorzet van Manfred Ugalde.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen. De grootste kans was voor Myron van Brederode na balverlies van Twente-doelman Lars Unnerstall, maar de jonge aanvaller kon die niet afmaken. Twintig minuten voor tijd wist Ugalde wel te profiteren na balverlies bij AZ en zette FC Twente op voorsprong. De thuisploeg hield in de resterende tijd die voorsprong vast en pakte de drie punten en door de zege staat FC Twente stevig op de derde plaats, die recht geeft op de voorrondes in de Champions League.