Haas ontslaat teambaas Gunther Steiner per direct

Het Formule 1-team van Haas heeft een belangrijke wijziging aangekondigd: teambaas Guenther Steiner verlaat het team. Hij was sinds de intrede van Haas in de Formule 1 de teambaas, maar nu komt er een einde aan zijn periode bij het team. Ayao Komatsu, voorheen Director of Engineering bij Haas, zal de functie van Steiner overnemen.

Onder leiding van Komatsu zal Haas zich focussen op het verbeteren van de prestaties op het circuit. Het team heeft de afgelopen drie jaar twee keer als laatste geëindigd in het constructeurskampioenschap, een resultaat dat ze hopen te verbeteren met de nieuwe leiding.

CEO Gene Haas bedankt Steiner voor zijn inspanningen en leiderschap in de afgelopen tien jaar en spreekt zijn vertrouwen uit in Komatsu om de engineeringcapaciteiten van het team naar een hoger niveau te tillen. De focus ligt nu op het consistenter worden in de resultaten en het maximaliseren van het potentieel van het team in de Formule 1.

Komatsu heeft zijn enthousiasme uitgesproken over zijn promotie en benadrukt de noodzaak van verbetering. Hij kijkt ernaar uit om de interne programma's en competitieve activiteiten te leiden, gericht op het bouwen van een structuur die betere prestaties op het circuit oplevert.

steiner (Foto: By Dorian Schuster (XaviYuahanda) - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=120249585)
steiner (Foto: By Dorian Schuster (XaviYuahanda) - Own work, CC BY-SA 4.0)