Zorgen om drugsgebruik Elon Musk binnen bedrijfsleven

Er is bezorgdheid geuit over het vermeende drugsgebruik van Elon Musk, volgens bronnen die The Wall Street Journal aanhaalt. Deze bronnen, die anoniem wensen te blijven, beweren dat Musk, de CEO van Tesla en eigenaar van het socialemediaplatform X, middelen zoals LSD, cocaïne en ecstasy gebruikt, voornamelijk tijdens privéfeestjes.

De bezorgdheid is niet alleen afkomstig van leidinggevenden en bestuursleden van zijn bedrijven, maar ook van Linda Johnson Rice, die in 2017 toetrad tot het bestuur van Tesla. Zij zou haar besluit om zich niet herkiesbaar te stellen voor een nieuwe termijn, hebben genomen vanwege haar frustraties over Musks drugsgebruik.

Ondanks deze beschuldigingen blijft Musk volgens de bronnen drugs gebruiken, waarbij ketamine recentelijk zijn voorkeur zou hebben. Deze beschuldigingen wekken zorgen over mogelijke gevolgen voor zowel Musks gezondheid als zijn bedrijven.

Het is niet de eerste keer dat Musk in verband wordt gebracht met drugs. Eerder ontstond er ophef toen hij wiet rookte tijdens een podcast met Joe Rogan, wat leidde tot een heroverweging van zijn 'security clearance' bij SpaceX door Amerikaanse autoriteiten. Het betrof een periode waarin wietgebruik in de VS nog niet breed gelegaliseerd was. Daarnaast zijn er speculaties over enkele van Musks vreemde tweets uit 2018, die mogelijk verband houden met drugsgebruik of chronisch slaapgebrek.

Als reactie op de aantijgingen verklaarde Alex Spiro, een advocaat van Musk, dat Musk regelmatig wordt getest op drugs bij SpaceX en nog nooit een test heeft gefaald. Ook meldde Musk zelf dat hij drie jaar lang aan willekeurige drugstests heeft deelgenomen op verzoek van NASA, waarbij geen sporen van drugs of alcohol zijn aangetroffen. Hij claimt ook een doktersrecept voor ketamine te hebben als antidepressivum.