Dwayne 'The Rock' Johnson keert terug in de ring, daagt Roman Reigns uit

Eens een worstelaar, altijd een worstelaar - en zo kondigde 'Fast & Furious'-ster Dwayne 'The Rock' Johnson onlangs zijn comeback in de ring aan. Nu is ook duidelijk tegen wie hij het daar wil opnemen: Roman Reigns, de onbetwiste WWE Universal Champion.

Dwayne 'The Rock' Johnson is terug in de ring - en daagt niemand minder dan Roman Reigns uit in zijn comeback in de worstelcompetitie. De 51-jarige presenteerde zijn metaforisch verpakte aankondiging op maandagavond in een verbazingwekkende verschijning op het worstelprogramma 'RAW' in San Diego. Dit is te zien in een clip van het evenement, die op X is geplaatst door de World Wrestling Entertainment (WWE) organisatie.

"Ik ga nu iets te eten halen," zei Johnson in de clip. "Wil je dat The Rock aan een tafel gaat zitten? Of moet The Rock aan de bar zitten? Of moet The Rock aan het hoofd van de tafel zitten?", ging hij verder. Gejuich barstte los bij de laatste zin: het publiek had Johnsons toespeling duidelijk begrepen.

Roman Reigns heeft de bijnaam 'hoofd van de tafel'. De in Florida geboren ex-voetbalster, wiens echte naam Leati Joseph Anoa'i is, is de huidige en onbetwiste WWE Universal Champion. Reigns is al bijna vier jaar  kampioen in zijn klasse.

Showdown bij 'WrestleMania XL'?
Het mogelijke supergevecht tussen de twee worstelgiganten zou kunnen plaatsvinden op de 'WrestleMania 40' show, ook bekend als 'WrestleMania XL'. Deze staat gepland voor 6 en 7 april. Het evenement viert dit jaar zijn 40e verjaardag.

Er wordt al enige tijd gesproken over een wedstrijd tussen Johnson en Reigns. De huidige Hollywoodster keerde in september terug naar zijn roots door zijn rentree te maken in de WWE. Tijdens het 'WWE Smackdown'-evenement in Denver werd de meervoudig WWE-kampioen luid bejubeld om zijn verrassingsoptreden, zo melden Amerikaanse media.

Johnson vertelde destijds aan worstelaar Pat McAfee dat er al gesprekken waren geweest over een mogelijk supergevecht tussen hem en Reigns. Oorspronkelijk zou dit zelfs plaatsvinden op 'WrestleMania 39' in april 2023. Maar dat is er nooit van gekomen. De speculaties dat Johnson zijn langverwachte comeback in de ring zou maken tegen Reigns in 2024 waren des te hardnekkiger.

Terug van weggeweest
Al meer dan 20 jaar richt Dwayne 'The Rock' Johnson zich voornamelijk op zijn acteercarrière. Hij heeft films gemaakt zoals 'The Mummy Returns' (2001), 'The Scorpion King' (2002) en 'Welcome to the Jungle' (2003). Hij maakt ook al jaren integraal deel uit van de Fast & Furious-serie. Hij was voor het laatst niet alleen te zien in de film 'Black Adam' (2022), maar ook in 'Fast & Furious 10' (2023). Als actiester is Johnson nu een van de best betaalde acteurs in Hollywood.

De geboren Californiër begon zijn carrière echter met worstelen. En niet zonder reden: Johnson komt uit een echte worstelfamilie, zijn vader en grootvader waren ook actief in de ring. Ook zijn 22-jarige dochter Simone Johnson zet de familietraditie voort.

Johnson kondigde in oktober 2019 eigenlijk zijn volledige pensioen van het worstelen aan. Op dat moment verscheen hij in de 'Smackdown' show om de 20e verjaardag te vieren. Maar trouw aan het motto "zeg nooit nooit", is hij nu terug in de ring.