Treinen onbereikbaar: NS blundert bij werkzaamheden Rotterdam

De treindienst van en naar Rotterdam kon vanmorgen niet worden opgestart doordat de NS was vergeten om treinen weg te halen van sporen die door werkzaamheden stroomloos waren. Reizigersorganisatie Voor Beter OV is zeer ontstemd.

ProRail verricht werkzaamheden op en bij Rotterdam Centraal. Daarbij wordt boven diverse opstelsporen de spanning van de bovenleidingen gehaald. ProRail geeft dat ruim van tevoren door aan de NS. Maar helaas is de NS vergeten, de treinen die op die sporen stonden te verplaatsen naar opstelsporen in Rotterdam of elders, waar vanmorgen wél spanning op de bovenleiding stond. Deze treinen konden daardoor logischerwijze vanmorgen niet worden ingezet.

De treindienst kon door dit gebrek aan beschikbare treinen vanmorgen niet goed worden opgestart, met veel reizigershinder tot gevolg. De NS noemt dit “logistieke problemen”, maar Voor Beter OV spreekt van de zoveelste blunder. De NS houdt zich onbereikbaar voor een toelichting op de gebeurtenissen. Voor Beter OV vindt dat Wouter Koolmees, die vrijdag nog schitterde in het Sinterklaasjournaal, zijn tijd beter kan besteden aan het orde op zaken stellen binnen zijn bedrijf.