Acosta wereldkampioen Moto2, Nederlanders buiten de punten

Op het circuit van Sepang is zondagochtend de Grand Prix van Maleisië verreden in de Moto2. Dat werd bepaald niet de spannendste race ooit, maar uiteindelijk werd de wereldtitel er wel in beslist.

Fermin Aldeguer stond op poleposition, naast Celestino Vietti en Manuel Gonzalez en voor Aron Canet, Marcos Ramirez en WK-leider Pedro Acosta, die bij een top-4-finish zeker zou zijn van de wereldtitel. Op plek zeven stond Tony Arbolino, die als enige Acosta nog van de titel af kon houden. Zonta van den Goorbergh vertrok vanaf plek twintig, twee plekken voor Bo Bendsneyder.

Gonzalez ging al in de eerste bochtenserie onderuit, waarna iedereen hem nog net kon ontwijken. Even later verremde Arbolino zich en ramde hij tegen Canet en Ai Ogura aan, maar iedereen bleef overeind. Arbolino verloor wel flink wat plekken en met Acosta inmiddels op de tweede plek - ruim achter de geweldig vertrokken Aldeguer - leek het WK zo langzamerhand al beslist te zijn.

Aldeguer breidde zijn voorsprong in rap tempo uit richting Acosta, die op zijn beurt weer ruim voor Ramirez en Alonso Lopez reed. In de loop van de race zakte Lopez wat terug tot achter Ogura, Jake Dixon en Somkiat Chantra, maar aan de podiumplekken veranderde niets meer in de wat matige race: Aldeguer was oppermachtig en won, Acosta werd tweede en haalde zo definitief de langverwachte wereldtitel binnen en Ramirez completeerde het podium. Bendsneyder en Van den Goorbergh finishten op plek zeventien en achttien net buiten de punten.