USA toont hun 'nucleaire spierballen' in het Midden-Oosten

Het Amerikaanse leger heeft de aanwezigheid van een onderzeeër met nucleair vermogen in het Midden-Oosten bevestigd. Het Central Command (Centcom) verantwoordelijk voor de regio publiceerde een foto van de 'Ohio' klasse onderzeeër, die blijkbaar in het Egyptische Suezkanaal vaart nabij de Suezkanaalbrug. Centcom publiceerde ook een foto van een nucleaire langeafstandsbommenwerper van het type 'B-1', die ook in het Midden-Oosten opereert.

De VS bevestigt zelden de locatie van een onderzeeër van de 'Ohio'-klasse. Dit komt omdat de scheepsklasse van de Amerikaanse marine deel uitmaakt van de zogenaamde nucleaire triade, die drie soorten kernwapens beschrijft: intercontinentale raketten op land, afleversystemen in de lucht en onderzeeërs met intercontinentale raketten. Verschillende onderzeeërs van de 'Ohio'-klasse zijn echter uitgerust met kruisraketten en kunnen worden ingezet met speciale strijdkrachten. Het is onduidelijk of de onderzeeër die actief is in het Midden-Oosten ballistische raketten met nucleaire lading aan boord heeft. De VS heeft al eerder onderzeeërs ingezet in de regio en hun aanwezigheid bevestigd tegen de achtergrond van de toenemende spanningen met Iran.

De Ohio-klasse onderzeeërs zijn de grootste nucleaire onderzeeërs van Amerika. Ze kunnen kernraketten zoals de Trident-2, geleide raketten zoals de subsonische Tomahawk-kruisraket en geavanceerde onderwatertorpedo's zoals de MK-48 ADCAP aan boord hebben. De Ohio-klasse onderzeeërs zijn de dodelijkste en krachtigste onderzeeërs die ooit voor de Amerikaanse marine zijn gebouwd. In onderstaande video wordt met behulp van 3D-animatie dieper ingegaan, tot in details, op hoe deze krachtige onderzeeër werkt.

Timeline / Chapters :-
00:00 - Intro
01:03 - Ohio-Class Specifications
02:00 - How they are built
03:23 - Radio Room and Officer's Rooms
04:21 - Sonar and Medical Room
05:08 - Control Room and Periscopes
05:49 - Dive planes / Fairwater Planes
06:27 - Ballast tanks and other Rooms
07:26 - Torpedo Room [MK-48 Torpedo]
09:08 - Torpedo Launch and Decoy Launch
10:33 - Office and Navigation Room
11:00 - Missile Control Room and Missile Silos
11:46 - Tomahawk Cruise Missile
13:50 - Trident-2 ICBM
15:54 - Dining Hall to Store Room
17:09 - Water and Air Purifier Section
17:56 - S8G Nuclear Reactor
19:23 - Maneuvering Room and Turbine Section
20:11 - Propeller / Screw
20:44 - Seal Delivery Vehicle [SDV]