Uitslag RKC - Feyenoord

Feyenoord heeft in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met de nodige moeite gewonnen. In Waalwijk kwam de regerend landskampioen met 1-0 achter, maar ze wisten uiteindelijk met 1-2 te winnen.

Feyenoord kwam na een klein half uur op achterstand in Waalwijk. Denilho Cleonise kreeg de bal op eigen helft en na een versnelling schoot de speler van RKC in de korte hoek raak. Tien minuten na de openingsgoal stond het echter alweer gelijk via Quinten Timber.

Vlak voor rust kreeg Feyenoord de kans om op voorsprong te komen. De Rotterdammers kregen een strafschop en RKC moest ook tien man verder doordat Shawn Adewoye met rood van het veld af moest. Santiago Gimenez, waar de overtreding op werd gemaakt, besloot om de penalty zelf nemen, maar zijn panenka ging over en het bleef bij rust 1-1.

In de tweede helft was het vooral tegenhouden voor RKC en na twintig minuten in de tweede helft zou Feyenoord toch op voorsprong komen. Bart Nieuwkoop zette de 1-2 op het scorebord vanuit een rebound, nadat eerst nog een inzet van Ramiz Zerrouki op de paal eindigde. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.