Trump krijgt opnieuw boete voor schending spreekverbod

De rechter die toezicht houdt op het civiele fraudeproces tegen voormalig president Donald Trump en zijn bedrijf beschuldigde de ex-president woensdag voor de tweede keer van het niet naleven van zijn spreekverbod, nadat Trump opmerkingen maakte tegen verslaggevers waarvan de rechter dacht dat hij daarmee zijn spreekverbod schond.

De voormalige president werd veroordeeld tot het betalen van een boete van 10.000 dollar (ongeveer 9500 euro) vanwege zijn opmerkingen over een een medewerker van de rechtbank in New York. 

Trump was opgedragen om geen uitspraken te doen over zijn rechtzaak en rechter, maar afgelopen dinsdag zei hij: "Deze rechter is zeer partijdig, met een persoon naast hem die mogelijk nog partijdiger is dan hij." Hiermee verwees hij volgens de rechter naar assistent-rechter Allison Greenfield.

Trump betoogde dat hij het had over zijn voormalige bondgenoot Michael Cohen, die deze week tegen hem getuigde. De rechter vond dit echter ongeloofwaardig. Hij voegde eraan toe: "Doe dit niet nogmaals, anders zullen er ernstigere gevolgen komen." Dit is de tweede boete die de voormalige president binnen korte tijd heeft gekregen. Vorige week werd hij beboet met 5000 dollar vanwege negatieve opmerkingen over Greenfield.