BMX-zussen Smulders grijpen naast World Cup-podium in ArgentiniŽ

In het Argentijnse Santiago del Estero is het voorlaatste World Cup-weekeinde voor de BMX'ers afgerond. Zaterdagavond werd er al een wedstrijd gehouden, zondagavond volgde er nog één. Komend weekeinde wordt het seizoen in dezelfde plaats afgerond met nog eens twee wedstrijden.

Vrouwen
Judy Baauw sneuvelde in de kwartfinales, maar Merel en Laura Smulders stonden in de finale. Daarin kwam Laura niet lekker weg en wist Merel zich nét niet in de podiumstrijd te mengen: vierde, Laura werd zevende. De winst was voor de Australische Saya Sakakibara, voor de Britse wereldkampioene Beth Shriever en Axelle Etienne uit Frankrijk.

Mannen
De finale werd gehouden zonder Nederlanders: Dave van der Burg en Niek Kimmann waren kansloos in de halve finales, Ynze Oegema en Jaymio Brink gingen er in de kwartfinales uit en Justin Kimmann en Mitchel Schotman waren een ronde eerder al klaar. De finale werd een Frans onderonsje, waarin wereldkampioen Romain Mahieu nét sneller was dan Joris Daudet. Die werd echter teruggezet naar de laatste plaats wegens een ongeoorloofde actie eerder in de race, waardoor de Amerikaan Cameron Wood en de Zwitser Simon Marquart samen met Mahieu het podium konden betreden.

Vrouwen onder 23
Michelle Wissing stond namens Nederland in de finale, maar na de eerste bocht moest ze afhaken bij de strijd om het podium: zesde. De winst was voor de Franse wereldkampioene Tessa Martinez, voor Isabell May uit Australië en de Amerikaanse Mckenzie Gayheart.

Mannen onder 23
Casper Pipers en Tim Goossens wisten het beiden niet verder te schoppen dan de kwartfinales, dus in de finale was geen Nederlander te bewonderen. De Argentijnse thuisfans konden bijna wéér aan het feest, maar Thomas Maturano kon zijn stunt van een dag eerder nét niet herhalen: de Fransman Mateo Colsenet stak er aan de finish net voorbij. Marek Neuzil uit Tsjechië completeerde het podium.