Eindelijk verdachte aangehouden voor de moord op Tupac (1996)

Zo'n 27 jaar na de moord op de Amerikaanse rapper Tupac Shakur is er een verdachte gearresteerd door de politie in Las Vegas. Volgens de officiële aanklacht wordt hij beschuldigd van moord.

De verdachte is Duane Davis, nu 60 jaar oud en een bekend lid van een criminele bende. Afgelopen zomer heeft de politie van Las Vegas het huis van deze voormalige crimineel in Henderson, een buitenwijk van Las Vegas, doorzocht. Gedurende de afgelopen 27 jaar van het onderzoek is Davis al eerder ondervraagd vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord. Davis heeft in het verleden herhaaldelijk openlijk beweerd dat hij in de Cadillac zat waaruit Tupac in 1996 is neergeschoten. In interviews en in zijn autobiografie die in 2019 werd gepubliceerd, heeft Davis hier ook openlijk over gesproken.

Tupac werd op 7 september 1996 op straat in Las Vegas neergeschoten vanuit een passerende auto nadat hij een bokswedstrijd van Mike Tyson had bezocht. De rapper overleed een week later op 25-jarige leeftijd aan zijn verwondingen. De rapper, ook bekend als 2Pac, wordt door velen gezien als een van de grootste rappers ooit. Changes, Dear Mama en California Love behoren tot zijn bekendste nummers. Hij verkocht wereldwijd meer dan 75 miljoen platen.