Wild West in Rotterdam, schietpartij in woning en in het Erasmus MC

Omstreeks 14.25 uur werden er meldingen ontvangen bij de politie over schietincidenten. In eerste instantie vond er een schietpartij plaats in een woning aan het Heiman Dullaertplein, hierbij is ëén persoon overleden en een ander ernstig gewond geraakt. In het huis zouden een moeder en drie kinderen wonen. Twee kinderen waren thuis ten tijde van de schietpartij.

Vervolgens begaf de verdachte zich naar een opleidingsgebouw van het Erasmus ziekenhuis aan de Rochussenstraat, ongeveer 1,5 kilometer verderop, waar een docent zou zijn doodgeschoten en nog iemand zwaargewond is geraakt.

Daarna is de dader door het Sophia Kinderziekenhuis gegaan, waar hij volgens de politie mogelijk nog meer slachtoffers heeft gemaakt. In het ziekenhuis stichtte hij brand.

De politie is met groot materieel uitgerukt en heeft een persoon, die de dader zou zijn van beide incidenten, aangehouden bij de parkeergarage vlakbij het Erasmus MC, onder het helideck. De politie gaat uit van één dader..

Na de schietincidenten brak er zowel in de woning als in het ziekenhuis brand uit. Om 18.45 uur wordt een persconferentie gegeven.