Interview Tucker Carlson met Donald Trump: 'Ron DeSantis is een verloren zaak'

Donald Trump gebruikte zijn 46 minuten durende interview met Tucker Carlson om tekeer te gaan tegen de ‘zielige’ kandidaten voor 2024 en om Joe Biden en Fani Willis aan te vallen, Willis is de officier van justitie die de aanklacht tegen hem in Georgië heeft ingediend.

Het was afgelopen nacht  'debate night'  voor de Republikeinse presidentskandidaten, maar het kon hun belangrijkste kandidaat niets schelen. In plaats van naar Milwaukee te gaan om met zijn rivalen in discussie te gaan, verbleef Donald Trump in zijn resort in Bedminster, New Jersey en ging zitten voor een interview met Tucker Carlson dat exclusief op X aka Twitter werd uitgezonden – precies op hetzelfde tijdstip als het debat.

Het gesprek begon met een discussie over de vraag of de in ongenade gevallen miljardair en vermeende sekshandelaar Jeffery Epstein daadwerkelijk zelfmoord heeft gepleegd in de gevangenis.

“Denk je dat Epstein zelfmoord heeft gepleegd?” vroeg Carlson.

“Ik weet het niet, ik zal zeggen dat hij van betekenis was in Palm Beach”, antwoordde Trump. Carlson insinueerde verder dat Trumps voormalige procureur-generaal Bill Barr een rol speelde bij het verdoezelen van een complot om Epstein te vermoorden, wat aanleiding gaf tot de eerste vermelding van verkiezingsfraude door de voormalige president.

“Bill Barr heeft ook geen onderzoek gedaan naar de verkiezingsfraude […] Barr werd zo angstig – zo bang – om afgezet te worden […] maar hij heeft zijn werk daar niet gedaan”, zei Trump. “Ik weet niet wat hij met Epstein heeft gedaan”, voegde hij eraan toe.    

Zowel de voormalige president als de voormalige presentator van Fox News hebben grote problemen met Fox, en dat bleek woensdagavond uit hun besluit om samen te werken aan een tegenprogrammering in de vorm van een interview op X. Carlson werd in april ontslagen bij Fox op het hoogtepunt van zijn invloed binnen de Republikeinse politiek. Trump klaagt ondertussen voortdurend dat Fox gunstiger berichtgeving heeft gegeven aan zijn Republikeinse rivalen en dat het netwerk te veel beelden van Trump's onderkin publiceert.

Zoals eerder gemeld door Rolling Stone zeggen bronnen dicht bij de voormalige president dat zijn beslissing om het debat over te slaan gedeeltelijk ingegeven is door de wens om wraak te nemen op de familie Murdoch, die eigenaar is van Fox News. “Misschien hadden ze loyaal moeten zijn”, zei Trump tegen zijn bondgenoten.

Ondanks Carlsons goed gedocumenteerde persoonlijke minachting voor de politiek van Trump, zijn de twee verenigd in hypernationalistische beleidsprioriteiten en een samenzweerderige mentaliteit die hen in staat stelt hun meningsverschillen opzij te zetten voor een ouderwetse stroom van bewuste verdachtmakingen.     

Terwijl de tegenstanders van Trump elkaar op Fox News verbaal te lijf gingen, bespraken de twee hoe president Biden er in badpak uitziet, hoeveel mensen er zijn kwijtgeraakt bij de bouw van het Panamakanaal, hoe oneerlijk de waterefficiëntienormen voor huishoudelijke apparaten zijn etc. uiteraard gelardeerd met een vleugje van het standaardgemopper door Trump.

De voormalige president viel zijn voormalige vice-president en tegenstander uit 2024 Mike Pence aan, met het argument dat Pence naar zijn mening de bevoegdheid had om stemmen van het kiescollege terug te sturen naar de staten als onderdeel van zijn poging om zijn verkiezingsverlies te voorkomen.

“Ik denk dat je altijd iets kunt doen als je fraude ziet”, zei Trump tegen Carlson. De voormalige president beschuldigde de “RINO's” en de Democraten ervan na de verkiezingen samen te zweren om de wetten rond de rol van de vice-president bij verkiezingscertificeringen aan te scherpen.

Over de vele aanklachten tegen hem zei Trump dat de rechtszaken hem niet in verlegenheid brengen omdat hij goedscoort onder de Republikeinse kiezers. De voormalige president viel Fulton County District Attorney Fani Willis aan, die hem en 18 van zijn bondgenoten aanklaagde in een uitgebreide RICO- zaak in Georgia wegens pogingen om de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken.

“De mensen zien dat het fraude is”, zei Trump tegen Carlson. “Deze verschrikkelijke officier van justitie, nog maar kort geleden aangesteld, afkomstig uit Atlanta, […] klaagt mij in feite aan en zegt dat je geen enkel recht hebt om bezwaar te maken, en als je een verkiezing betwist, gaan ze je aanklagen en in de gevangenis stoppen.”

Carlson sloot het interview af met een scherpe vraag: “Denk je dat we op weg zijn naar een burgeroorlog?”

Trump pauzeerde even. 'Er is een enorme passie en een enorme liefde', antwoordde hij. “Jan. 6 was een heel interessante dag, des te meer omdat ze het niet goed weergaven in de media.”

“Mensen die die dag in die menigte zaten – een heel erg kleine groep mensen – gingen daarheen en er waren een heleboel scenario’s waar we over kunnen praten, maar de mensen in die menigte zeiden dat het de mooiste dag was die ze ooit hadden meegemaakt. . Er was liefde en eenheid.”

“Ik heb nog nooit zo’n geestdrift, zo’n passie en zo’n liefde gezien, en ik heb ook nog nooit, tegelijkertijd en van dezelfde mensen, zo’n haat gezien tegen wat er ons land is aangedaan,” voegde Trump eraan toe.

'Dus denk je dat het mogelijk is dat er sprake is van een openlijk conflict?' voerde Carlson de druk verder op. “Ik weet het niet, ik weet het niet”, antwoordde Trump. “Ik kan dit zeggen: er is een hoge mate van passie dat ik nog nooit eerder heb gezien, en er is een hoge mate van haat dat ik ook nog nooit heb gezien. En dat is waarschijnlijk een slechte combinatie.”

Het hele interview van Carlson met Trump: