Zakkenrollers sloegen 'veelvuldig' toe tijdens Pride, groot aantal Iphones gestolen

De politie heeft tijdens de laatste dagen van de Pride, onder meer tijdens de Canal Parade, achttien zakkenrollers aangehouden. Agenten troffen ook tientallen gestolen Iphones aan.

Volgens de politie sloegen zakkenrollers 'veelvuldig' toe. De achttien aangehouden verdachten zijn op heterdaad betrapt, maar andere zakkenrollers konden wel wegkomen met hun buit.

Hotelkamer
De tientallen Iphones werden onder meer in een hotelkamer gevonden. "Deze mobiele telefoons zijn in beslag genomen en de politie hoopt hen snel te kunnen verenigen met hun daadwerkelijke eigenaar", laat de politie weten. Gedupeerden wordt gevraagd aangifte te doen. "Deze aangifte dient namelijk als bewijsmiddel dat u de rechtmatige eigenaar bent van het goed. Op deze manier kan de politie de telefoon weer aan u teruggeven."

Ook mensen die van andere spullen zijn bestolen wordt gevraagd aangifte te doen. "Aangiften zijn namelijk van groot van belang voor het onderzoek tegen verdachten", stelt de politie.

Senegal
In een bericht op Facebook schrijft de politie dat de telefoons in de hotelkamer van vier verdachten uit Senegal gevonden werden. Zij waren in de nacht van 5 op 6 augustus opgepakt. Een nacht eerder werden er al vijf andere verdachten die ook uit Senegal kwamen opgepakt. Ook in hun hotelkamer lagen gestolen telefoons.

De Pride verliep verder zonder grote incidenten. Wel moest de Reguliersdwarsstraat gisteravond vanwege grote drukte afgezet worden.