Drie doden bij schietpartij in Nieuw-Zeeland op eerste dag WK vrouwen

In Nieuw-Zeeland heeft een schutter (24) vlak voor het begin van het WK voor vrouwen twee mensen doodgeschoten. Zes personen raakten gewond bij de schietpartij. De schutter zelf is omgekomen.

Het incident gebeurde bij een bouwplaats in de stad Auckland, vlak bij het hotel van de Noorse ploeg die later vandaag de openingswedstrijd speelt tegen Nieuw-Zeeland. Even voor 07.30 uur plaatselijke tijd begon de man te schieten. De politie kwam ter plaatse en sloot de omliggende straten af. De schutter ging hierop een gebouw binnen en opende daarvandaan opnieuw het vuur op mensen.

Een politiewoordvoerder zei: “Toen de man de bovenste verdiepingen van het gebouw bereikte, verschanste hij zich in de liftschacht, waar we probeerden contact met hem te krijgen.” De man loste meerdere schoten en werd kort daarna dood aangetroffen. Het is niet duidelijk of de schutter door politiekogels om het leven is gekomen of dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

Nieuw-Zeeland organiseert samen met Australië het WK. In Auckland begint vandaag (09.00 uur Nederlandse tijd) het WK vrouwenvoetbal, maar van nationale dreiging is volgens de Nieuw-Zeelandse premier Chris Hipkins geen sprake.