China: zes doden, waaronder drie kinderen, bij steekpartij op kleuterschool

Bij een steekpartij op een kleuterschool in Lianjang, Guangdong zijn zes mensen, waaronder drie kinderen omgekomen en één gewond geraakt. 

Een 25-jarige man met de bijnaam Wu is gearresteerd, zei de lokale politie, eraan toevoegend dat ze het incident aan het onderzoeken waren. 

Een leraar, twee ouders en drie leerlingen werden geïdentificeerd als de slachtoffers van de aanval die plaatsvond om 07.40 uur lokale tijd, zei een woordvoerder van het stadsbestuur.

Een nieuwsuitzending, Dafeng News, haalde een niet-geïdentificeerde getuige aan die zei dat het kind van de aanvaller eerder was aangereden door de auto van een van de mensen die op de school was omgekomen. Het zei dat een van de vermoorde mensen een leraar op de kleuterschool was.

De omgeving is afgesloten voor onderzoek, vertelde een winkeleigenaar die in de buurt van de kleuterschool werkt aan de BBC.

Massale gewelddadige misdaden zijn zeldzaam in China, maar er is een golf van massale mesaanvallen geweest in het land, waar de toegang tot vuurwapens streng wordt gereguleerd door de overheid. 

Er is een toename van dit soort steekpartijen, gericht op kleuterscholen in China, waarbij sinds 2021 elk jaar minstens één groot incident wordt gemeld. In augustus vorig jaar stormde een 48-jarige man een kleuterschool binnen in de zuidoostelijke provincie Jianxi, waarbij hij drie mensen doodde en nog eens zes verwondde.

Twee kinderen werden gedood en 16 anderen raakten gewond bij een soortgelijke mesaanval op een kleuterschool in Zuid-China in 2021. In oktober 2018 raakten 14 kinderen gewond bij een steekpartij op een kleuterschool in Chongqing.