FOK! Wat een weer: iets minder warm

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Na een aantal tropische dagen hier en daar is het vandaag wat minder warm. De dag begint wel droog en zonnig. De temperatuur stijgt van 11 graden in het noordoosten en 17 in het zuidwesten naar de 25 graden in het noordoosten tot 28 in het zuidwesten. Op de wadden wordt het zo'n 22 graden. Vanmiddag is er in het noordoosten wat bewolking, elders is het onbewolkt. De wind trekt aan het water aan tot krachtig, windkracht 6.

Vanavond verdwijnt de bewolking in het noordoosten en neemt de wind iets af, landinwaarts al wat eerder dan aan het water. In de nacht naar donderdag ligt de temperatuur tussen de 12 graden en 17 in het zuidwesten. De komende dagen blijft het zomers warm, vanaf zondag weer tropische temperaturen, dan komen er nieuwe regionale hittegolven of een flinke verlenging ervan. Ook staat er neerslag in de kaarten voor volgende week. Niet heel veel maar het staat er toch al een aantal dagen, dus dat lijkt steeds zekerder te worden. Maar zover is het nog niet.

Tot morgen!

Nieuwe bijtjes zijn geboren, volkeren splitsen zich. Zou er genoeg ruimte zijn? (Foto: Anouk)
Nieuwe bijtjes zijn geboren, volkeren splitsen zich. Zou er genoeg ruimte zijn? (Foto: Anouk) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.