Wolf doodt 21 schapen in Renkum ondanks wolfwerend raster

Afgelopen vrijdag heeft een wolf in het Gelderse Renkum een bloedbad aangericht onder een kudde schapen. De wolf beet 21 schapen dood, wat mogelijk resulteerde in het overlijden van wel 60 dieren, als we de ongeboren lammetjes meetellen.

Ondanks de recente investering van duizenden euro's in een wolfwerend raster, kon de wolf de kudde aanvallen. Dit is niet de eerste keer dat deze schapenhouderij getroffen wordt; een half jaar geleden werden 23 schapen gedood door een andere wolf.

Ellen van der Zweep vertelde aan Omroep Gelderland over de verschrikkelijke situatie en de gewonde dieren waarvoor een dierenarts moest komen. Eén schaap was er zo slecht aan toe dat deze moest worden doodgeschoten door een jager. Het wolfwerend raster, dat 12.000 euro kostte, heeft tot nu toe niet de gewenste bescherming geboden. De provincie Gelderland heeft nog geen subsidie toegekend.

De kans dat het om een hond ging, is vrijwel uitgesloten. Experts stellen dat de verwondingen van de schapen duidelijk wijzen op een wolf. De overgebleven schapen zijn zwaar getraumatiseerd en zullen tijd nodig hebben om te herstellen.