Shorttracker Van 't Wout stunt met eerste WB-zege op 1.500 meter

Jens van 't Wout heeft verrassend goud gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. Op de 1.500 meter was de 21-jarige shorttracker de beste en pakte daarmee zijn eerste wereldbekerzege.

Van 't Wout nam op de 1.500 meter al snel de leiding en zou die nooit meer afstaan. De 21-jarige Nederlander verhoogde gestaag zijn tempo en zou op drie ronde van het einde zelfs een gat slaan en hield dat tot het einde vol.

Waar vrijdag de vrouwen nog indruk hadden gemaakt met wereldrecords van Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting ging het zaterdagavond een stuk minder voor de Nederlandse shorttracksters. In de halve finales op de 500 meter werden Velzeboer en Schulting uitgeschakeld en op de 1.500 meter wist Velzeboer alleen op de finale te halen waarin ze vierde als vierde over de finish zou komen.

In de gemengde aflossing verliep het voor Oranje ook niet volgens plan. De Nederlandse ploeg begon nog goed en had na de start de kop tot en de gemengde aflossingsploeg leek op weg naar de zege, maar met zes rondes te gaan kwam Schulting ten val en kon Oranje een medaille vergeten.