Foggia domineert Moto3-race Thailand, Guevara zet nieuwe stap naar wereldtitel

Op het Chang International Circuit van Buriram is zondagochtend de Grand Prix van Thailand in de Moto3 verreden. Dat werd een behoorlijk a-typische race, maar dat mocht de pret bepaald niet drukken.

Dennis Foggia vertrok vanaf poleposition, met ook Jaume Masia en Ayumu Sasaki op de eerste rij, voor Stefano Nepa, Diogo Moreira en Daniel Holgado - WK-leider Izan Guevara startte vanaf plek elf, concurrent Sergio Garcia moest het doen met een twintigste startplek.

Foggia kende een prima start en nam de leiding, voor Nepa, Sasaki, David Muñoz en Moreira. Voor Garcia ging het in ronde één al fout: de titelkandidaat werd onderuit gekegeld door Adrian Fernandez. Tatsuki Suzuki zat ook goed in de groep vooraan, maar zijn Honda gaf na een paar ronden de geest.

Foggia had halverwege nog altijd de leiding, gevolgd door Sasaki, Muñoz, Moreira en Riccardo Rossi - Masia zat er in zijn eentje een paar tellen achter. Even werd Foggia opgeslokt door het groepje achter hem, maar hij werkte zich snel weer naar voren en uiteindelijk konden alleen Sasaki en Rossi volgen.

De rest werd in de slotronden op grote afstand gereden, waarbij Guevara een uitstekende race reed: de kampioenschapsleider ging naar plek vier. Foggia reed onbedreigd naar een indrukwekkende zege, voor Sasaki en Rossi, die zijn eerste GP-podium ooit pakte. Nepa werd vierde, Guevara vijfde en in het kampioenschap staat hij zo met drie races te gaan 49 punten voor Foggia, de nieuwe nummer twee.