NASCAR-race vol klapbanden en cautions levert winst op voor Reddick

Voor de liefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde en wel naar de Texas Motor Speedway. Daar werd de eerste race verreden van de 'Round of 12' in de playoffs in de NASCAR Cup Series, wat een behoorlijk chaotische race werd.

De poleposition was voor Brad Keselowski, die Joey Logano naast zich had rijden, gevolgd door William Byron, Tyler Reddick, Michael McDowell en Chase Elliott. Keselowski had de touwtjes enige tijd in handen, tot hij de snelheid even kwijt was en Logano én Byron langszij kwamen.

Martin Truex zorgde voor de eerste caution door de muur in te glijden, waarbij Keselowski ook nog eens te hard door de pitstraat reed. Niet lang na de caution was de volgende een feit: Kyle Busch ging vanaf plek vier de muur in. Ook Ricky Stenhouse Jr, playoffcoureur Christopher Bell en Cole Custer kampten met problemen en meer cautions waren een feit.

Een crash voor Alex Bowman aan het einde van de stage gaf iedereen nog even de kans om nieuwe banden en brandstof te halen, waarna Kyle Larson de stagewinst pakte na een prima duel met Denny Hamlin - Logano, Daniel Suarez en Ross Chastain completeerden de top-5.

Met Stenhouse, die geen pitstop maakte, en McDowell voorop begon stage twee, die door een nieuwe schuiver van de goed teruggekomen Bell werd onderbroken. Harrison Burton reed lekker mee in de voorste gelederen, maar een flinke brand tijdens zijn pitstop zorgde voor forse vertraging én bijna voor schade voor de achter hem staande Cody Ware.

We konden weer door met Chastain en Elliott voorop, tot Ware voor een behoorlijk schrikmoment zorgde: hij ramde de muur en had daardoor totaal geen controle meer over de auto, die hard de pitstraat in reed en daar tegen een muur knalde. Hij kwam tot stilstand voor de pitcrew van BJ McLeod, die zich - zodra hij uit de auto was - snel over de onfortuinlijke Ware ontfermden.

Elliott en Blaney voerden het veld bij de herstart aan, tot het voorin fout ging: Elliott gleed tegen de muur aan, zijn auto vatte vlam en zijn race was voorbij - de leider in de playoffs was wel op tijd uit de auto. Chris Buescher zorgde met een schuifpartij nog even voor een onderbreking, maar uiteindelijk won Blaney de stage, voor Chastain, Byron, Keselowski en Suarez.

McDowell en Erik Jones sloegen de pitstop over en vertrokken zo vooraan, gevolgd door Burton en Reddick, die één caution later gestopt waren. Larson, Logano en Keselowski waren vanaf plek dertien de eersten die tijdens de stagewissel naar binnen waren gekomen voor nieuwe brandstof en - behalve in Larson's geval - verse banden.

De herstart werd echter uitgesteld, want het begon zowaar te regenen nabij het bloedhete Fort Worth. Na de onderbreking, en terug onder een stevig zonnetje, werd het groen weer gezwaaid met nog ruim 110 ronden te gaan. Al snel reed Truex naar de leiding, maar dat duurde niet lang: een kleine dertig ronden later begaf een band het en gleed hij hard de muur in.

Wederom kwam niet iedereen naar binnen, waardoor het ietwat onwaarschijnlijke trio Stenhouse, Todd Gilliland en Chase Briscoe voorop reed, gevolgd door de wel gestopte Reddick, Chastain en Logano. Reddick pakte daarbij de leiding, tot Austin Cindric vanuit een goede positie in de rondte ging: caution.

Met 29 ronden te gaan en Reddick voorop konden we door, tot Aric Almirola één bocht later spinde: caution. Ook daarna had Reddick de leiding en dit keer kwam er niks meer tussen: Reddick pakte de overwinning, de derde uit zijn carrière en de eerste op een oval, voor Logano, Justin Haley, Blaney en Briscoe.