FOK! Wat een weer: De herfst is begonnen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Gisteren nacht is de astronomische herfst van start gegaan en alsof de duivel ermee speelt, is het weer ook meteen herfstachtig geworden. De herfst begint rond 23 september. Op die dag duren dag en nacht overal op aarde even lang. De meteorologische herfst is overigens al op 1 september begonnen.

Ook zaterdag wordt een natte dag, waarbij de temperatuur oploopt naar een graad of 17. De wind komt niet verder dan een windkracht 4. Zondag lijkt minder nat te verlopen, maar de dagen daarna staan in het teken van de herfst. De pluim laat geen warme dagen meer zien. Zondag nog veel zon, maar daarna grijze dagen, met regen.

Het wereldweer
Het orkaanseizoen is na een rustig begin uiteindelijk op stoom gekomen. Het is weer onrustig in het Caribisch gebied en boven de Atlantische oceaan is het druk door tropische gebieden.

Canada kan zich opmaken voor orkaan Fiona. Deze zal met een zeer lage kerndruk aan land gaan en waarschijnlijk voor uitgebreide schade en overstromingen gaan zorgen.

Pukeko fietste door Kwadwijk  (Foto: Pukeko)

Pukeko fietste door Kwadwijk (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!