Rode Kruis sluit humanitair servicepunt bij AZC Ter Apel

Nadat zondag weer een grote vechtpartij tussen asielzoekers onderling uitbrak, kiest het Rode Kruis voor de veiligheid van hun eigen personeel. Per direct sluiten zij het humanitair servicepunt bij het aanmeldcentrum Ter Apel.

Reden is de onrust van afgelopen weekend bij de hekken van het aanmeldcentrum. Het Rode Kruis gaat bepalen of het nog veilig is om medewerkers bij Ter Apel te laten staan.

Lees ook: Weer grote vechtpartij tussen asielzoekers op aanmeldcentrum Ter Apel

Afgelopen weekend waren er medewerkers van het Rode Kruis aanwezig bij het AZC, om vanwege de warmte extra hulp te kunnen bieden. "Onze mensen daar hebben dus alles meegekregen. Dan is het goed om even de balans op te maken", aldus een woordvoerder.

Samen met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers en de politie bepaalt het Rode Kruis of en wanneer het humanitair servicepunt weer opengaat. "We hebben zeker de intentie om zo snel mogelijk weer open te gaan. Maar we moeten even kijken wat we verantwoord vinden."

Asielzoekers die buiten de poort van het aanmeldcentrum moeten wachten, kunnen bij het servicepunt van het Rode Kruis terecht voor informatie, medische hulp, eten en drinken en speelgoed voor kinderen. Het servicepunt heeft het bijna twee weken vol kunnen houden.