Kantelramen blijken kattenkillers: dierenambulance Utrecht waarschuwt!

Of je nu wel of geen huisdier hebt, doe je kantelraam te allen tijde dicht wanneer je van huis gaat. Dat roept de Utrechtse Dierenambulance op nadat er gisteren opnieuw een poes is overleden die klem was komen te zitten tussen zo'n raam. "Het was heel triest". Zo meldt RTLNieuws.

Meerdere katten zijn deze maand al een gruwelijke dood gestorven doordat zij vast kwamen te zitten in een kantelraam. Dinsdag was het weer zover, medewerkers van de dierenambulance Utrecht kregen een melding over een kat die vastzat in een kantelraam en daar niet zelfstandig uit kon komen. Het dier overleefde dit niet.

De dierenambulance wil dit daarom bij iedereen onder de aandacht brengen. Sluit alle kantelramen als u van huis gaat, oook als u geen katten heeft, niet alleen om inbrekers tegen te gaan maar om kattenlevens te sparen.

De laatste meldingen die de dierenambulance binnen kreeg betroffen allemaal katten die in een kantelraam vast kwamen te zitten, terwijl de kat daar niet thuishoorde en bewoners niet aanwezig waren.

De katten sterven een gruwelijke dood in een kantelraam. De dieren zakken steeds dieper weg in de driehoek van het raam, terwijl ze zich los proberen te wurmen. Organen raken dan bekneld en zorgen ervoor dat ze langzaam sterven. Of hun nek komt vast te zitten, waardoor ze geen zuurstof meer krijgen.

Wie toch kantelramen open wil bij afwezigheid zou speciale rekjes kunnen kopen. "Die voorkomen dat katten vast kunnen komen te zitten en kosten bijna niks.”

De Dierenambulance raadt verder aan om direct te bellen als men ziet dat een kat vast zit in een een kantelraam. "Want alleen bij heel snelle actie heeft de kat kans het te overleven.”

Huiskat (Foto:Pixabay)
Huiskat (Foto:Pixabay)