Bokser Beterbiev overklast Smith en pakt derde wereldtitel

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar de zaterdagavond en wel naar New York, want in het Hulu Theater in Madison Square Garden werd flink gestreden om een mooi rijtje wereldtitels in het lichtzwaargewicht (-79,4kg).

De Amerikaan Joe Smith Jr (28-3) zette zijn WBO-wereldtitel voor de tweede keer op het spel, terwijl de van oorsprong Russische Canadees Artur Beterbiev (17-0) de titels bij de WBC en IBF in de waagschaal stelde. Dat was allemaal echter wat minder spannend dan het mogelijk had kunnen zijn: Beterbiev was véél beter, deelde drie knockdowns uit in de eerste twee ronden en maakte het in de tweede ronde overtuigend af.

In het co-main event stonden tweevoudig olympisch kampioen Robeisy Ramirez (9-1) en Abraham Nova (21-0) tegenover elkaar in het vedergewicht (-57,2kg). Ramirez, die alleen zijn profdebuut verloor, zette zijn weg richting grote titels op indrukwekkende wijze verder door in de vijfde ronde met een harde knockout voor het einde van het gevecht te zorgen.