Bautista verstevigt leiding in World Superbikes-kampioenschap

Op het Marco Simoncelli World Circuit van Misano is een weekeinde racen in het World Superbikes-kampioenschap afgesloten. Er stonden weer drie races op het programma: twee reguliere races en de superpolerace om de startopstelling van de slotrace te bepalen.

Race één
We begonnen met Alvaro Bautista, Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea op de voorste startrij - de grote drie dus. Alex Lowes, Michael Ruben Rinaldi en Andrea Locatelli stonden op rij twee, voor Xavi Vierge, Iker Lecuona en Scott Redding.

Na de eerste schermutselingen had Razgatlioglu de leiding, voor Bautista, Rea, Rinaldi, Axel Bassani en Lowes. Rea nam de leiding over en ook Bautista ging langs Razgatlioglu, waarna de Spanjaard op de Ducati bij de Kawasaki van Rea aan wist te sluiten.

Even na de helft van de race drukte Bautista zijn machine in de razendsnelle Curvonebocht met succes binnendoor bij Rea, terwijl Razgatlioglu nauwelijks kon volgen en zelfs helemaal af moest haken: zijn Yamaha gaf met zeven ronden te gaan de geest.

Ondertussen reed Bautista weg bij Rea en dus kon de Spanjaard de overwinning vieren. Rea stond op de tweede plek, Rinaldi completeerde het podium.

Superpolerace
Met dezelfde startopstelling als in race één kon de zondag geopend worden, waarbij Rea ogenschijnlijk te vroeg weg was. Razgatlioglu nam de leiding, voor Rea, Bautista en Locatelli, hoewel Rinaldi de vierde plek snel in handen nam.

Rea kwam goed weg met zijn start en kon dus echt racen, hoewel Razgatlioglu al een flink gat geslagen had. De Turk gaf zijn voorsprong niet weg en pakte eindelijk een overwinning, voor Bautista en Rea.

Race twee
De uitslag van de superpolerace was de startopstelling voor race twee en wederom pakte Razgatlioglu de leiding, voor Bautista, Rea, Vierge, Lecuona en Locatelli. Met een gewaagde actie nam Bautista de leiding over, maar hij kreeg gelijk het deksel op de neus: Razgatlioglu én Rea gingen er voorbij.

Rea werd teruggepakt door Bautista en ook Rinaldi ging langs de Kawasaki, waarna hij Axel Bassani achter zich aan kreeg. Voorin pakte Bautista de leiding terug, die hij weer af moest staan om deze kort daarop met wederom een actie in de Curvone terug te pakken.

Kort na de helft van de race ging Vierge vanaf de vijfde plek met een gangetje van zeker 260 kilometer per uur onderuit in de Curvone, maar hij leek er gelukkig beter aan toe te zijn dan de Honda.

Voorin lag de race in een plooi en die veranderde niet meer: Bautista pakte de overwinning, Razgatlioglu werd tweede en Rinaldi completeerde het podium, voor Rea en Lecuona.