Nuis verlengt t/m 2026 bij Reggeborgh; wil scoren op teamonderdelen

Kjeld Nuis blijft tot en met de Olympische Spelen van 2026 bij het schaatsteam van Reggeborgh. Hij heeft zijn contract, dat afliep in 2023, met drie jaar verlengd. De 32-jarige Nuis  kwam twee jaar geleden nieuw bij het team van trainer Gerard van Velde.

Nuis werd bij zijn keuze om door te gaan geïnspireerd door Ireen Wüst en de Olympische Spelen. “Ik heb weer gevoeld hoe ontzettend gaaf de Olympische Spelen zijn. Op het moment dat wij – en dan bedoel ik Ireen Wüst en ik – daar binnenkwamen, hadden we het gevoel van: dit gaan we doen. Zo magisch. Zij is nu 36, dat is net zo oud als ik over vier jaar in Milaan ben. En als ik dan nog iets wil, dan is het een olympische titel in Milaan.”

Daar wil Nuis niet alleen schitteren op de kilometer en de schaatsmijl. “Als Nederland hebben we het de laatste twee Spelen laten liggen op de ploegenachtervolging. Ik wil heel graag deel uitmaken van een team met Marcel Bosker en Patrick Roest waar we dezelfde tactiek gebruiken als Noorwegen en Amerika deden met het duwen. Ik weet zeker dat wij dat ook kunnen en wil er graag voor trainen.” Ook de massastart wil hij het gaan proberen. De toevoeging van de allrounders dit seizoen in het team zou dus voor Nuis gunstig uitpakken, nu hij met Bosker en Roest samen kan trainen voor de ploegenachtervolging.

"Sinds mijn overstap naar Reggeborgh heb ik nog geen dag spijt gehad. Ik wil het als ploeg nooit meer anders. Hoe gaaf is het dan dat we samen een stip op de horizon kunnen zetten en de Olympische Spelen van 2026 als doel nemen. Daar gaan we voor. Ik ben blij dat ze me die kans geven,” aldus een trotse Nuis.

Nuis heeft ook nog wat veren voor zijn coach Gerard van Velde. “Zijn schema’s zijn heel prettig en hij durft er ook van af te wijken. Dus gewoon ter plekke een training aanpassen als iets even anders loopt. Dat is heel fijn, want wij zijn wel topsporters, maar ook mensen van vlees en bloed en geen machines.”