Ontwikkeling The Witcher 4 spoedig van start

De onderzoeksfase inzake de ontwkkeling van The Witcher 4 is officieel afgerond, wat betekent dat het daadwerkelijke programmeren spoedig kan gaan beginnen. Dat maakte CD Projekt RED bekend tijdens een financiële briefing.

"We hebben onlangs de onderzoeksfase afgerond voor de eerste game in de nieuwe Witcher-saga, wat inhoudt dat per heden de ontwikkelingskosten zullen worden meegenomen in de balans", aldus CDPR-topman Adam Kicinski, die aangeeft niet te kunnen wachten om terug te keren naar de franchise die het bedrijf groot heeft gemaakt.

In maart van dit jaar werd bekendgemaakt dat CDPR een langdurig 'strategisch partnerschap' aangaat met Epic Games. De nieuwe (Witcher-)games zullen dan ook ontwikkeld worden met behulp van Unreal Engine 5, in plaats van de eigen in-house REDengine.

We weten nog zo goed als niets over de nieuwe Witcher-game. Wel kunnen we er hevig op los speculeren aan de hand van de teaser-afbeelding die CDPR in maart publiceerde. We zien daarop een ondergesneeuwd Witcher-medaillon, maar niet van het type dat Geralt of Rivia draagt. Geralt is lid van de 'Witcher school of the Wolf', terwijl het nieuwe medaillon een Lynx lijkt af te beelden. The school of the Cat, oftewel 'Feline Witchers' bestonden ook al in eerdere delen. De kans is aanwezig dat een nieuwe iteratie in de serie een compleet nieuwe of onderbelichte 'Witcher school' met bijbehorende personages gaat introduceren, wat de ondertitel 'A new Saga Begins' ook lijkt te suggereren. Of borduurt de Poolse ontwikkelaar voort op het verhaal van Ciri?