Rusland en Oekra´ne : 20-25 burgers geŰvacueerd uit staalfabriek Azovstal

Volgens berichtgeving door Russische persbureaus zijn 25 burgers geëvacueerd uit de belegerde staalfabriek Azovstal in Mariupol. Tass en Ria Nowosti meldden allebei dat er zes kinderen zich onder de geëvacueerden bevonden, daarbij verwijzend naar hun correspondenten.

Update 22.00 uur:
Volgens Oekraïense bronnen hebben 20 burgers de fel omstreden staalfabriek Azov in de Oekraïense havenstad Mariupol verlaten om in veiligheid te worden gebracht. De burgers, onder wie vrouwen en kinderen, werden naar een afgesproken locatie gebracht, "en we hopen dat ze naar Zaporizja in het door Oekraïne gecontroleerde gebied zullen worden gebracht", zei de plaatsvervangend commandant van het Azov-regiment, Svyatoslav Palamar, in een verklaring die Telegram publiceerde in een video. 

Eerdere berichtgeving:
Volgens Oekraïense informatie zouden in totaal ongeveer 1.000 burgers hun toevlucht hebben gezocht in de bunkers van de staalfabriek - en nu vastzitten. Rusland daarentegen spreekt van ongeveer 2500 Oekraïense strijders en buitenlandse huursoldaten die zich daar  ook zouden hebben verschanst.