Suzuki opnieuw oppermachtig in 24 uur van Le Mans

Voor de liefhebbers van de motorsport was er in het weekeinde weer wat te smullen: de 24 uur van Le Mans stond op het programma, de opening van het nieuwe seizoen in het WK endurance, met begin juni de 24 uur van Spa-Francorchamps als volgende race op het programma.

Zoals wel vaker stond er een flinke diversiteit aan merken in de top van het veld: de #1 SERT Suzuki, #7 YART Yamaha, #5 FCC TSR Honda, #6 ERC Ducati, #11 WeBike Kawasaki en #37 BMW streden allemaal voorin mee. Voor de BMW was het na een paar uur echter klaar: bij de zo vaak door pech getroffen machine schoot een steentje in de radiator en de schade kon niet meer gerepareerd worden.

Ook de Ducati kwam met problemen binnen en verloor veel tijd, waarna het gedurende de nacht de beurt was aan de Kawasaki: die stond meer dan een uur in de pitstraat en dus was dat ook einde verhaal wat betreft een mooie klassering. De Ducati was ook afgehaakt met het een en ander aan problemen, maar kon de race net als de Kawasaki wel afmaken.

Ondertussen lag de #1 SERT Suzuki al urenlang op kop, nadat ze alleen in het begin even wat tijd waren verloren bij een ongelukkige safety car. Verder kwamen ze eigenlijk niet in de problemen en net als vorig jaar ging de winst dan ook naar Gregg Black, Xavier Simeon en Sylvain Guintoli.

Plek twee was voor de #7 YART Yamaha, die bij de start aanvankelijk nog even niet weg kwam. Dat werd rap hersteld en met een keurig optreden werd het team in dezelfde ronde van de Suzuki tweede. Het podium werd gecompleteerd door de #5 Honda, maar wel op veertien ronden van de Suzuki.

Bij de start ging het gelijk al fout voor onder meer Bradley Smith, maar iedereen kwam er gelukkig relatief goed vanaf