Gasly: "Monaco verliezen zou een shock zijn"

De komst van nieuwe circuits, de expansie van de Formule 1 naar Amerika en de kalender die bijna haar limiet van 24 races bereikt zorgt ervoor dat de toekomst van de klassieke circuits allerminst zeker is. Eén van die circuits is Monaco, en als het aan Pierre Gasly ligt strijkt het F1-circus er de komende jaren nog gewoon neer. De Fransman zou verbaasd zijn als de meest 'iconische' Grand Prix zou verdwijnen.

Hoewel circuits als Spa Franchorchamps mede een onzeker bestaan leiden op de F1-kalender, is dat van Monaco wellicht nog groter. Het Monegaskische circuit is de vreemde eend in de bijt voor het businessmodel van de Formule 1 op het gebied van TV-productie. CEO Stefano Domenicali gaf al eerder aan dat klassieke circuits hun plek moeten verdienen op de kalender en niet kunnen vertrouwen op hun historische verleden.

Gasly hoopt allerminst dat één van zijn favoriete circuits uiteindelijk plaats moet maken: "Ik rijd erg graag op Monaco, het is de meest iconische race ter wereld en onderdeel van het DNA van de Formule 1. Bijna iedereen heeft wel van de Grand Prix gehoord, zelfs mensen die geen F1-fan zijn. Het is waarschijnlijk de meest uitdagende baan van het jaar en het zou een grote shock zijn als hij zou verdwijnen".

Gasly: "Monaco verliezen zou een shock zijn" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Gasly: "Monaco verliezen zou een shock zijn" (Getty Images / Red Bull Content Pool)