Drie jonge overvallers van Aldi in Zierikzee gezocht

Drie jong ogende daders overvielen, op zaterdag 29 januari 2022 kort voor 20.00 uur, een supermarkt aan de Grevelingenstraat in Zierikzee. Dankzij een dappere klant is er beeld en geluid van twee van de overvallers.

Het was net voor sluitingstijd toen het drietal het Aldi-filiaal binnenkwam. Eén van hen dwong een medewerker, onder bedreiging van een mes, om een kassa en een rek met tabakswaar te openen. Zijn handlangers graaiden elders in winkel wat buit bij elkaar.

Rommelig vertrek
Er waren destijds geen bewakingscamera’s in de supermarkt. Dat er tóch beelden zijn, is te danken aan de dappere klant die met zijn telefoon filmde. Dat was precies op een opvallend moment: één overvaller had de winkel al verlaten. De tweede dader, die het best in beeld is, riep tegen nummer drie dat hij mee moest komen. Dat duurde nog even, maar uiteindelijk gingen ze er alle drie vandoor. Hun buit bestond uit wat geld en een aantal pakjes sigaretten.

Poortambacht
Vanaf de Aldi vluchtte het drietal, via de Krabstraat, de woonwijk Poortambacht in. Mogelijk komen ze zelf uit de omgeving, maar het zou ook kunnen dat ze een voertuig hadden klaarstaan. De politie hoopt dat mensen (een van) de jongens herkennen en contact opnemen. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.