Elon Musk is nu groot aandeelhouder Twitter

Beleggers juichten maandag na de onthulling dat Elon Musk de grootste aandeelhouder van Twitter is geworden, waardoor het aandeel steeg met 27,1%.

Musk heeft een belang van 9,2% in Twitter genomen, ongeveer 73,5 miljoen aandelen, volgens een nieuwe SEC-aanvraag. De investering is maandag $ 3,7 miljard waard, tegen $ 2,9 miljard aan het einde van de vorige handelsdag. Het grootste deel van Musk's fortuin zit in Tesla-aandelen, en nu die aandelen de afgelopen twee jaar snel in waarde zijn gestegen, is Musk nu 's werelds rijkste persoon, met een waarde van meer dan $ 300 miljard.

Musk heeft op Twitter gesuggereerd dat hij graag enkele wijzigingen in Twitter zou zien, hoewel het onduidelijk is wat hij precies wil en hoe hij zijn grote aandelenbezit zal gebruiken om daadwerkelijk een verandering te bewerkstelligen. Dat gezegd hebbende, is het duidelijk dat Musk niet tevreden is met de richting die het bedrijf is ingeslagen, en bekritiseert hij in recente berichten de wijze waarop Twitter de vrijheid van meningsuiting beperkt.