Warner Bros. schuift met releasedata DC- en andere films

Fans van Aquaman, The Flash en andere DC-(anti)helden moeten iets langer wachten op de volgende bioscoopuitingen van deze figuren, want door oponthoud als gevolg van covid-besmettingen heeft Warner Bros. moeten besluiten een aantal van deze films later in de bioscoop uit te brengen dan oorspronkelijk gepland.

Zo zullen de tweede Aquaman-film en de eerste Flash-film niet langer dit jaar, maar volgend jaar verschijnen en wordt Black Adam, dat deze zomer zou verschijnen, verschoven naar de herfst. Als gevolg hiervan verschuift ook de animatiefilm DC League of Super-Pets een paar maanden, maar wordt Shazam: Fury of the Gods nu eerder uitgebracht dan gepland. 

De vertragingen, veroorzaakt door covid-besmettingen, liggen vooral in de hoek van de visual effects, aldus Variety. Ook een aantal andere Warner Bros.-films zullen op andere data verschijnen. 

Dit zijn de data volgens de Amerikaanse releasekalender. De Nederlandse releasedata wijken hier doorgaans iets van af, en worden dichterbij het daadwerkelijke releasemoment definitiever bekend.

Titel Datum
DC League of Super-Pets 29 juli 2022
Black Adam 21 oktober 2022
Shazam! Fury of the Gods 12 december 2022
Aquaman and the Lost Kingdom 17 maart 2023
The Flash 23 juni 2023
Meg 2: The Trench 4 augustus 2023
Wonka 15 december 2023