Darter Landman onderuit op WK, negendarter is niet genoeg voor Labanauskas

Op het wereldkampioenschap darts is het in de tweede ronde afgelopen voor Chris Landman. In het Londense Alexandra Palace ging de Wapenvelder in een uitermate gezapige partij onderuit tegen veteraan Ian White.

De Engelsman won de eerste twee sets, waarna The Countryman de boel verlengde door set drie met 3-2 te winnen, maar White maakte het toch gewoon af: 3-1.

In de eerste ronde leek de Australiër Raymond Smith het moeilijk te gaan krijgen met Jamie Hughes, maar hij wist de Engelsman zowaar te verrassen. Na een prima begin van Smith kwam Hughes wat terug, maar in de vierde set maakte de Australiër het alsnog netjes af: 3-1.

Darius Labanauskas uit Litouwen, twee jaar geleden nog goed voor een plekje in de kwartfinales, gooide in de eerste set een heuse negendarter tegen de Belg Mike De Decker, de tweede van het WK al. Het hielp Labanauskas niet echt, want vanaf dat moment bakte hij er weinig meer van en won hij nog maar twee legs: De Decker pakte de winst met 3-1.

De rappe jongeling Callan Rydz, die dit jaar tot de kwartfinales van de World Matchplay reikte, had het even wat lastig met Yuki Yamada, maar won vervolgens de tweede en derde set zonder noemenswaardige tegenstand: 3-0.