FOK! Wat een weer: slaap kindje slaap

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goeiedag!  

Slaap kindje slaap, daar buiten loopt een schaap, een schaap met witte voetjes, die drinkt zijn bier zo zoetjes, slaap kindje slaap, daar buiten loopt een schaap. 

We begonnen de dag met nevel en mist. Dit met name in het binnenland. Het duurde een tijdje voordat deze verschijnselen plaats hadden gemaakt voor een vriendelijk zonnetje. Meer richting het noorden en westen scheen de zon al vrij snel en beleefden ze daar een rustige en mooie nazomerdag. De zon scheen niet zijn maximale duur, want inmiddels is het hier voor een deel bewolkt geworden. Een paar wolkenvelden zijn ten tonele verschenen. 

Voor de rest kan ik kort zijn: Na een rustige nacht zal er ook morgen weinig gebeuren. De meeste zon vinden we opnieuw in het westen en noorden. In het oosten en zuiden kunnen er met een iets in kracht toenemende oostenwind wolkenvelden uit Duitsland worden aangevoerd. Dus het zal daar iets minder fraai zijn. Het blijft wel droog. Verder is het met 19 tot 22 graden opnieuw aangenaam weer. De oostenwind neemt dus toe tot een kracht 3 tot 4. 

Tot en met woensdag zijn de veranderingen erg klein. Alleen het zal iets frisser worden. Aan het eind van de week lijkt er al dan niet tijdelijk wat meer ruring in de atmosfeer te komen.

Fijn weekend!

 Mist op de steiger in Kerkdriel
Mist op de steiger in Kerkdriel. (Foto: suijkerbuijk)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.