FOK! Wat een weer: ---------------------

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo beste mensen!

De titel spreekt denk ik al boekdelen hé? Ik heb even bezuinigd op een originele titel. De mogelijkheid is namelijk aanwezig dat ik dan zeker vijf tot tien dagen dezelfde titel kan/of ga gebruiken. Dat moeten we ook weer niet hebben natuurlijk.

Ik kan wel door blijven emmeren over dat het saai is en saai zal blijven voorlopig. Dat heeft echter ook geen zin. Op de één of andere manier weet ik altijd wel iets te vertellen. Géén dag is tenslotte hetzelfde, ook al lijkt dat zo. 

Er zijn de komende dagen een afwisseling van wolkenvelden, kleine stapelwolken en ook momenten dat de zon flink schijnt. Mocht er eventueel nog een klein beetje regen vallen, dan zal dat vannacht en morgen zijn. De grootste kans daarop is er in de noordelijke helft. Ik denk echter niet dat er meer dan 2 tot 4 mm zal vallen en dan nog heel plaatselijk ook. Het weekend en ook de nieuwe week zien er zo goed als helemaal droog uit.

De temperaturen liggen morgen nog tussen de 18 en 22 graden, maar heel geleidelijk zullen deze iets gaan zakken en na het weekend lijkt de 20 graden op veel plaatsen een moeilijk verhaal te gaan worden. Waarschijnlijk alleen als de zon langdurig schijnt. Dit lijkt echter niet heel realistisch. Ook de wind stelt niets voor en zal de komende dagen meer de oosthoek gaan opzoeken.

Waar vinden we dan wel een beetje leven in de brouwerij? In het zuiden van Europa. Vandaag waren er zware buien in het oosten van Spanje en in het zuidoosten van Frankrijk met een uitloper tot Noord-Italie. Dat was behoorlijk heftig. Op sommige plaatsen viel er zo'n 70 tot 100 mm. Ook in het oosten van Europa was het niet allemaal even pluis.

De komende dagen zullen we vaker gaan horen van slecht weer in het Middellands Zeegebied, alsmede de zuidkant van de Alpen en in mindere mate het oosten van Europa. Ook het noorden van Scandinavie, delen van Ierland en Schotland zullen het niet droog houden. Al deze storingen moeten met grote afstand om een zeer krachtige hogedrukblokkade heen. Neemt een kern daarvan af, dan ontstaat er meteen weer een nieuwe. Alleen de locatie wisselt wel eens. De druk is echter dermate hoog dat depressies geen schijn van kans hebben om ons met een heerlijk regenbuitje te verwennen.  

Tot ziens!  

 
Is het de toekomst? Nee, het is een prachtplaatje van Sanicole, waar ook bloemkolen zijn te zien. (Foto: Charged)
Is het de toekomst? Nee, het is een prachtplaatje van Sanicole, waar ook bloemkolen zijn te zien. (Foto: Charged)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.