Schotland wint World cup of Darts na winst op Oostenrijk; Nederland verliest in kwartfinale

Schotland heeft voor de tweede keer de World Cup of Darts op zijn naam geschreven. Peter Wright en John Henderson waren in de finale te sterk voor Oostenrijk. Nederland werd in de kwartfinales door Schotland verslagen. 

Michael van Gerwen won nog overtuigend van John Henderson (4-1), maar Van Duijvenbode kon een prima start geen vervolg geven tegen Peter Wright (1-4). Een koppelwedstrijd was nodig. Deze ging uiteindelijk met 4-3 naar Schotland.  Nederland kwam tegen de als zesde geplaatste Schotten nog terug van een achterstand van 3-1. Juist in die eerste vier legs liet Nederland te veel kansen liggen. Nederland mocht de beslissende zevende leg nota bene beginnen, maar Henderson - nummer 45 van de wereld - gooide uiteindelijk de laatste 64 punten van het bord. Dit tot grote opluchting van Wright, die in de beurt daarvoor Schotland met een score van 140 in de goede uitgangspositie gebracht.

"Het is altijd teleurstellend om te verliezen, zeker als je speelt in het shirt van je land”, liet Van Gerwen na afloop weten. "Dirk en ik hebben alles gegeven, maar Henderson en Wright hebben het goed gedaan.”

Schotland won in Jena. Wright en Henderson rekenden zondagavond af met Oostenrijk. Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez kenden een prima start - Suljovic klopte Henderson met 4-1 - maar Wright trok de stand gelijk tegen Rodriguez (4-1). De koppelpartij ging ook naar Schotland, met 4-3. Snakebite maakte de klus af tegen Suljovic: 4-2. In 2018 won Nederland het landentoernooi voor het laatst, toen met Van Gerwen en Raymond van Barneveld. Voor Schotland is het hun