OS: hockeysters sluiten groepsfase af met winst tegen Duitsland

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben ook hun laatste groepswedstrijd gewonnen. Tegen Duitsland wonnen de hockeysters met 3-1 is daarmee groepswinnaar. Oranje speelt in de kwartfinales nu tegen Nieuw-Zeeland, de nummer vier uit de andere poule.

Nederland en Duitsland hadden voorafgaand alle groepswedstrijden gewonnen en was het te doen om groepswinst. Vanaf het begin overtuigden de Nederlandse hockeysters en na het eerste kwart stond Oranje al met 2-0 voor. Eerst was het Frédérique Matla, die vanuit de strafcorner raak schoot. Niet veel later viel ook de 2-0, ditmaal uit een prachtige aanval waar Lidewij Welten de afwerker was.

Na de 2-0 maakte Duitsland de aansluitingstreffer vanuit een strafcorner. Na de 2-1 werd het meer een wedstrijd tussen de Nederlandse en Duitse hockeysters. In het laatste kwart besliste uiteindelijk Oranje de wedstrijd na weer een goede aanval, ditmaal was Matla de maker van het doelpunt.

Oranje ontloopt dankzij de overwinning Argentinië in de kwartfinales en speelt maandag tegen Nieuw-Zeeland. Nederland en Duitsland komen elkaar, als ze allebei hun kwartfinale winnen, in de halve finales weer tegen.