OS: Japanse goudkoorts duurt voort in judotoernooi

Japanse judoka's hebben nog maar eens goud geharkt in het Budokan. Bij de dames tot 100 kilo was er geen twijfel: Shori Hamada was de sterkste. Vooral in het grondgevecht was ze de hele dag ijzersterk en ook haar Franse tegenstandster in de finale moest eraan geloven: Een armoverstrekking en het was aftikken voor Madeleine Malonga, die dus wel het zilver won. De Duitse Anna-Maria Wagner en de Braziliaanse Mayra Aguiar pakten de twee bronzen medailles

Bij de mannen had Aaron Wolf, ook een Japanner, de arbitrage maar weer eens niet tegen. Zowel in de halve finale als in de finale werd hij wel enigszins gespaard, maar hij kwam wel tot scoren. Koreaan Guham Cho werd op ippon in de finale verslagen. De Rus Nilas Iliasov en Portugees Jorge Fonseca pakten het brons. Het was de eerste medaille voor Portugal, dat op de Spelen niet bekend staat als sterk sportland.

Morgen komen de laatste judokas individueel in actie bij de zwaargewichten. De dag erna is de laatste dag van het judotoernooi met de landenwedstrijd.