OS: Chen Meng klopt landgenote in de strijd om goud bij tafeltennis

China heeft het eerst goud te pakken bij het tafeltennis. Waar in de mixeddubbel nog verassend naar Japan ging was de orde in het vrouwenenkelspel weer hersteld. De Chinese Chen Meng was in de finale te sterk voor haar landgenote Sun Yingsha. Het brons ging naar de Japanse Ito Mima.

Het eerste tafeltennis goud van deze Spelen ging verassend naar Japan, maar in de finale bij het vrouwenenkelspel kregen we een volledige Chinese finale. De nummer één van de wereld Chen Meng nam het namelijk op tegen haar landgenote en nummer twee van de wereld Sun Yingsha.

Sun Yingsha begon het best aan de wedstrijd en na drie games stond ze met 2-1 voor. Chen Meng groeide langzaam in de wedstrijd en begon steeds beter te spelen en maakte snel weer gelijk, waardoor ze ook de vijfde game wist te winnen. Sun Yingsha maakte er nog een spannende zesde game van, maar ook die ging naar de nummer één van de wereld. De 27-jarige Chen Meng klopte zo haar landgenote in de strijd om het goud.

Na haar gouden medaille in het dubbel gemengd, pakte de Japanse Ito Mima een bronzen medaille in het enkelspel bij de vrouwen. In de kleine finale was ze een maatje te sterk voor de Singaporese Yu Mengyu.