Verdachten fatale mishandeling op Mallorca bereiden zich voor op uitlevering

De verdachten die betrokken zijn bij de fatale mishandeling van de Carlo H. in Platja de Palma weten dat het een kwestie van tijd is voordat ze worden gearresteerd. Een aantal van hen probeert nu al via hun advocaten de uitleveringsvoorwaarden te achterhalen. Ze willen weten waar ze precies van beschuldigd worden in Spanje.

De Grupo de Homicidios de Palma rondt eerst het gedetailleerde onderzoek af voordat het wordt overgedragen aan de rechter die de zaak instrueert. Zodra dit gebeurt, zal de Nederlandse politie worden verzocht om de acht verdachten van de fatale mishandeling van Carlo H. op 14 juli te arresteren.

Enkele verdachten hebben aan verschillende Mallorcaanse advocaten gevraagd om hen te vertegenwoordigen als ze zouden worden uitgeleverd aan Spanje, wat het meest waarschijnlijke scenario is.

Onderzoekers van de Spaanse politie hebben door middel van opnamen door beveiligingscamera's in het gebied kunnen verifiëren dat een of twee van de verdachten op Carlos hoofd schopten toen hij half bewusteloos op de grond lag. De zwaarste beschuldigingen zullen op deze verdachten vallen.

De enige verdachte die de Spaanse politie op Mallorca heeft kunnen arresteren voor deze dodelijke mishandeling is inmiddels vrijgelaten. De 18-jarige jongeman distantieerde zich van de groepsagressie  in zijn verklaring aan de rechercheurs van Moordzaken van de Spaanse politie. De verklaring duurde meer dan twee uur, afgelopen vrijdag, op het Hoger Hoofdbureau van Politie. De gearresteerde man, bijgestaan door de advocaat Pascual Esteban, zei dat hij bij de groep was die betrokkenen was bij de brute aanval, maar bleef volhouden dat hij niet meedeed aan de mishandelingen.

De agenten die het onderzoek hebben geleid, bekeken de beelden van de twee camera's in het gebied en ontdekten dat de jongeman het 27-jarige slachtoffer op geen enkel moment heeft geraakt. De beelden van de camera's zijn niet erg duidelijk, maar ze hebben de politie gediend om de enige tot nu toe gearresteerde verdachte uit te sluiten.