Tweede ritzege Mohoric in Tour

atej Mohoric heeft zijn tweede ritzege deze Tour de France gepakt. De Sloveense renner van Bahrain won de negentiende etappe over 207 kilometer van Mourenx naar Libourne door solo over de meet te komen. Tadej Pogacar behield het geel.

Er ontstond een kopgroep van Franck Bonnamour, Matej Mohoric, Julien Bernard, Jonas Rutsch, Georg Zimmermann en Simon Clarke die alle zegen kregen. In het peloton vonden in de beginfase twee valpartijen plaats maar iedereen kon weer verder. De maximale voorsprong was vier minuten en liep daarna terug.Een groep van 14 man met daarbij Mike Teunissen ging in de tegenaanval, en sloten zich uiteindelijk aan. De voorsprong op het peloton liep vervolgens weer op. 65 kilometer voor de meet was het verschil bijna acht minuten. Het verschil liep nog op tot boven de twaalf minuten en daarna bleef het aardig stabiel.

Het werd wel onrustig in de kopgroep. Verschillende renners probeerden te demarreren. Hierdoor moesten er renners lossen en bleven er nog maar tien man over onder wie Teunissen. Het was Mohoric die een demarrage plaatste en een gat sloeg. Hij pakte al gauw een voorsprong van 30 seconden. Op elf kilometer van de streep was het 41 seconden. De Sloveen trapte flink door terwijl er alleen maar gerommel was waardoor het verschil opliep naar een minuut vier kilometer voor de finish terwijl het peloton op 18 minuten van Mohoric reed. De voorsprong van Mohoric kwam niet meer in gevaar en hij kwam dan net als tijdens zijn eerste ritzege deze Tour solo over finish. Het peloton kwam ruim twintig minuten daarna over de meet.