FOK! Wat een weer: buien met onweer mogelijk

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag is het half tot zwaar bewolkt en komen er buien voor. Met name in de middag en vooral in het oosten kunnen deze buien gepaard gaan met hagel en onweer. Later in de middag neemt de buiigheid van het westen uit sterk af en is de de zon af en toe te zien. De maximumtemperaturen liggen tussen 12°C aan de noordwestkust en 16°C in het oosten. De wind draait van zuid tot zuidwest naar west tot noordwest en is overwegend matig. In het noorden komt de wind enige tijd uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht is het overwegend bewolkt met vooral in de zuidelijke helft nog enkele buien. De minimumtemperaturen liggen rond 8°C. De wind is meest zwak en komt uit westelijke richtingen.

Dinsdag overdag is het wisselend bewolkt met vooral landinwaarts enkele buien. Daarbij is er een kleine kans op hagel of onweer. De maxima lopen uiteen van 12°C aan de kust tot 15°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Wat een plaatje, ondanks de bewolking (Foto: DJMO)
Op weg tussen Alkmaar en Enkhuizen, een mooi bloemveld en de kerk van Spanbroek. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.